Bacon eller sigaretter – hva er farligst?

Hvor mye bacon må man spise før det blir like dødelig som å røyke?

Spørsmålet høres unektelig absurd ut, men The Straight Dopes Cecil Adams («verdens mest intelligente menneske») hevder faktisk i dag å ha et svar på det  (litt på spøk)… 

Han kommer fram til at seks skiver bacon tilsvarer risikoen fra 3,4 prosent av en pakke sigaretter, og at én sigarett tilsvarer ni skiver bacon, målt i dødelighetsrisiko!

Selvsagt er det umulig å forutsi risikoen av én enkelt matvare. Et høyt innak av bearbeidet kjøtt, deriblant bacon, har imidlertid en sannsynlig sammenheng med tykktarms- og endetarmskreft, noe jeg vil komme tilbake til snart.

Siden det er fredag lar jeg Øyvind Thorsen få siste ord:

Vitenskapen er kommet til at en kombinasjon av røyking, alkohol, fedme, lite mosjon, asbest på loffskivene og fall fra store høyder gir økt dødsrisiko.

Forfatter: Erik Arnesen

Public health nutritionist living in Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s