Jommen sa jeg smør…

I begynnelsen var det bare komisk, men nå begynner alt hysteriet om smørmangelen i landet å bli kvalmende. Er «smørkrisa» virkelig den største faren for riket sikkerhet for tida? Det høres mer ut som et luksusproblem, spør du meg…

Jeg syns Egon Holstad treffer spikeren på hodet når han i avisa Nordlys kaller oss «Verdens dummeste land». For det virker som mange nå har mistet både en god del virkelighetssans og moral. Holstad skriver:

Det største matrelaterte problemet i verdens rikeste land er ikke mangelen på matvarer, men den vanvittige overfloden, og det enorme berget av mat vi kaster. Suppler det med et økende overvektsproblem i befolkningen, som et stort antall mennesker nå prøver å løse ved å spise enorme mengder egg & bacon, og du har ei tegning av en verden som er i ferd med å bli drivende ko-ko.

Bare det å snakke om matmangel her til lands er så vulgært og perspektivløst at det er til å bli dårlig av. I verdens rikeste land er vi så rike at matvarekjedene krangler om kundenes gunst ved å selge ribbe så billig at folk kjøper det og bruker det til hundefôr. Og samtidig sitter stortingsrepresentanter på riksdekkende radio og hytter med nevene og hyler og bærer seg fordi vi påståelig ikke klarer å brødfø oss.

Les hele her – nå: http://www.nordlys.no/nyheter/article5840103.ece

Reklamer

Forfatter: Erik Arnesen

Public health nutritionist living in Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s