Kritisk masse – konferanse om vitenskap og kritisk tenkning!

Sammen med noen venner i foreningen Skepsis, er jeg med på å arrangere «Kritisk masse», en konferanse som arrangeres i Oslo Kongressenter i februar. Hvorfor bør du ta turen dit?

Vi ønsker med denne konferansen å løfte fram verdier som vitenskapsbasert skepsis og kritisk tenkning, noe vi mener blir uforholdsmessig lite verdsatt i dag (sammenliknet med alternativmesser, TV-programmer om spøkelser, osv.).

Skepsiskonferansen Kritisk masse er etablert som en reaksjon på «alternativtrenden». Det som kalles vitenskapelig skepsis, ligger i skjæringspunktet mellom vitenskapsformidling og forbrukerbeskyttelse, og et av våre mål er å gjøre folk flest til bedre forbrukere og bedre kritiske tenkere. Vi ønsker å gi folk en mental «skeptisk verktøykasse», slik at de er bedre utstyrt til å bedømme behandlinger og produkter på markedet kritisk.

Samtidig ønsker vi å vekke interesse for vitenskap og den naturlige verden og å formidle den gleden, dybden og rikdommen disse kan by på. Konferansen er også være en anledning for mennesker som er opptatt av vitenskap og skepsis, til å møte likesinnede og skape kontakter. (http://kritiskmasse.no/?page_id=2)

Konferansen varer fra fredag 17. til søndag 18. februar. Program og talerliste er nå lagt ut.

Årets «trekkplaster» er den britiske psykologen Richard Wiseman, som kommer i forbindelse med at hans bok Paranormality nå skal gis ut på norsk av Humanist Forlag. Jeg er stor fan!!

Det blir ikke så mye snakk om kosthold under konferansen i år, men vi er glade for å ha fått matsosiolog Annechen Bugge ved SIFO med oss! Hun har tatt doktorgrad i nordmenns middagsvaner, og har forsket mye på spisevaner og holdninger til mat og helse i befolkningen. Alle som er interessert i ernæring vil nok også ha glede og nytte av Preben Aavitslands foredrag om epidemiologi.

Vi har prøvd å gjøre konferansen så tilgjengelig og appellerende til så mange som mulig. Du må altså ikke være nerd eller akademiker for å like den – det holder at du er nysgjerrig!

Sjekk http://kritiskmasse.no for mer info om billettsalg, program, praktiske spørsmål, m.m. Besøk Facebook- siden vår også, hvor du bl.a. kan se bilder fra forrige konferanse (2010).

Reklamer

Forfatter: Erik Arnesen

Public health nutritionist living in Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s