Ny bok om kritisk tenkning!

I går var jeg på lanseringsfest for boken «SKEPSIS – Guide til kritisk tenkning» i Humanismens Hus i Oslo. Boken er ment som en innføring i kritisk tenkning granskning av informasjon og påstander. Den gir også et innblikk i vitenskap og vitenskapelige prosesser, hvordan vi kan skille dårlig forskning/pseudovitenskap fra god forskning, hvorfor det ikke alltid er nok å stole på sine egne sanser, logiske feilslutninger, samt kritiske blikk på noen aktuelle og tildels kontroversielle temaer (f.eks. alternativ behandling, parapsykologi, UFO-er og konspirasjonsteorier).

Mesteparten av boken er skrevet av redaktørene Mona Hide Klausen og Kjetil Hope. Jeg er dessuten stolt forfatter av to kapitler i den, om pseudovitenskap og om kosttilskudd/naturmidler. Andre bidragsytere er religionsviter Egil Asprem, religionshistoriker Asbjørn Dyrendal, geolog Karsten Eig, folklorist Velle Espeland, lege og direktør ved Statens legemiddelverk Steinar Madsen, spesialist i allmennmedisin Pernille Nylehn og religionshistoriker Georg M. Rønnevig.

Arbeidet med boken startet for nesten to år siden, så det er veldig gledelig å endelig se det flotte resultatet!

Boken utgis av Humanist forlag i samarbeid med foreningen Skepsis. Den kan kjøpes fra forlaget her eller lastes ned som e-bok her!

Reklamer

Forfatter: Erik Arnesen

Public health nutritionist living in Oslo

2 kommentarer om “Ny bok om kritisk tenkning!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s