Om meg

Jeg er master i samfunnsernæring, og vil på denne bloggen skrive om interessant ernæringsrelatert forskning, vitenskap generelt og om kritisk tenkning. Blant temaene som tas opp er myter og pseudovitenskapelige helsepåstander, men også ernæringspolitikk og generelt matstoff. Målet er å bidra til økt allmenndannelse om kosthold og helse.

Min grunnholdning er at skepsis er helt sentralt i den vitenskapelige metode, og at leting etter kunnskap krever kritisk tenkning.

Til daglig er jeg for tiden doktorgradsstipendiat i ernæring ved Universitetet i Oslo, med et forskningsprosjekt knyttet til temaer som kolesterol, fettsyrer og hjerte- og karsykdom.

Kontakt meg på e-post: erikarnesen [@] hotmail.com

_MG_9698

16 kommentarer om “Om meg”

 1. Jeg er frilansjournalist som skriver om helse & trening, så dette er gull for meg 🙂 Flott at det finnes noen som tilgjengeliggjør pågående og viktig forskning.

 2. Sunn skepsis er alltid bra. Jeg skal følge med på bloggen din, selv om det virker som om du er skeptisk til mye av det jeg tror på. Det er alltid bra å få belyst en sak fra flere sider, spesielt når det handler om så livsviktige ting som kosthold.

  1. Jeg er vel litt på den siden selv steinaldermannen, men viktig å få sett ting fra «alle» sider. Jeg mener alt ikke kan beviser heller. Mye bunner ned til logikk. Mennesket kan overleve på det meste, men livskvaliteten er jo ikke jublende for mange i dag. Jeg heier på naturlig mat (i den grad man kan finne det i dag). Jeg tror hardnakket at vi ikke MÅ spise korn, men vi KAN spise det. Jeg prøver å begrense mest mulig. Jeg har sett hva gluten kan gjøre med folk, så der er JEG skeptisk.

   Erik sitter på langt mere kunnskap en meg iallefall, men håper at vi som ikke er så opplest og opplyst også kan få kommentere. Det er jo ikke alle som har master 😉

 3. Hei Erik. Super blogg du har 🙂 Leste også utdrag fra mastergraden i norsk tidsskrift for ernæring – veldig bra! Jeg tror virkelig at mer fokus på pseudovitenskap innen ernæring kan øke tiltroen til ernæringsrådene som gis av myndighetene. Jeg bruker selv (alt for) mye tid til å slå ihjel myter og fortelle at raske løsninger / snarveier ikke er veien å gå for en sunt kosthold. Fortsett den gode jobben du gjør også kommer jeg til følge med deg videre 🙂

 4. Du er nok den flinkeste jeg har vært borti innen ditt felt. Ihvertfall med tanke på hvor god du er til å ta opp aktuelle saker. Så examine.com leiter etter flere gode skribenter. Du har sikkert nok å gjøre, men da får du flere lesere og i det hele tatt et godt internasjonalt nettverk. Har ingen anelse om du er interessert. Slenger linken til deg likevel. http://goo.gl/Bq6HhU

 5. Hei Erik

  Noen Tips: Vær mer fysisk – gjerne ved mer mosjon/trening – Tenk Naturlig utifra Naturloven og fokuser på et samarbeid med Naturloven!
  Lykke til videre!
  Takk!

  Beste hilsen
  Erik Wilton

 6. Hei, veldig kult prosjekt du har her, hvor det virker som at du har en god innsikt i hva forskningen som helhet sier på ernæringsfeltet. Har du noen blogginnlegg som samler opp noen anbefalinger om vektnedgang og ernæring ved trening?
  Er det bare å spise variert (følge kostrådene) og holde et kaloriunderskudd som gjelder ved vektnedgang, eller er det noe som indikerer at noen dietter er overlegne andre?
  Er det samme hva man spiser mens man driver styrketrening så lenge det er relativt variert?
  Mvh
  Sebastian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: